Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Perbezaan Pelan Celcom Dengan Pelan Telco Lain

  1. #1
    Senior Member Pfiza2's Avatar
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Pahang
    Posts
    382
    Post Thanks / Like

    Perbezaan Pelan Celcom Dengan Pelan Telco Lain

    Cuba anda bandingkan pelan perkhidmatan komunikasi Celcom terbaru dengan Pelan Telco yang lain. Manakah yang paling jimat.


    Click Here To Zoom


    Dari jadual di atas kelebihan banyak kepada Celcom dari telco lain, dari segi coverage Celcom juga mendahului. Masalah yang ketara Celcom adalah bila time raya mesti line jem, mungkin Celcom perlu ambil action akan hal begini. Sekadar berkongsi pendapat. Ada Cerita Menarik tentang Celcomdisini
    Last edited by Pfiza2; 10-08-14 at 12:10 AM.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    67
    Post Thanks / Like
    Plan mereka memang berbaloi, Lagipun coverage mereka bagus juga. Saya dah benar guna Maxis dan Digi. Maxis ok juga kat banyak area tapi kat rumah saya line tak bagus sangat. Digi....tak ok, guna dua bulan terus tukar telco lain. Susah nak dpt 4g ketika guna Digi...Skrang saya guna celcom, ada 4g kat rumah saya, overall ok, pergi mana2 pun ada 4g.
    Last edited by siapsiap; 28-02-19 at 10:52 AM.

  3. #3
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    Plan mereka memang berbaloi, Lagipun coverage mereka bagus juga. Saya dah benar guna Maxis dan Digi. Maxis ok juga kat banyak area tapi kat rumah saya line tak bagus sangat. Digi....tak ok, guna dua bulan terus tukar telco lain. Susah nak dpt 4g ketika guna Digi...Skrang saya guna celcom, ada 4g kat rumah saya, overall ok, pergi mana2 pun ada 4g.
    yes i changed from maxis to celcom as well. celcom is much better daripada telco lain terutaman pasal line.dulu mcm tak ambil kisah pasal line lepas selalu tak dpt line tukar ke celcom terus dan celcom sangat okey
    ho... ho... ho...

  4. #4
    Member popolan's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    55
    Post Thanks / Like
    i baru tgok tutela report celcom and wow terkejutnya celcom paling laju speed utk download/upload kat malaysia. i tak pernah perasan pun pasal laju ke tidak masa download
    ho... ho... ho...

  5. #5
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    67
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    yes i changed from maxis to celcom as well. celcom is much better daripada telco lain terutaman pasal line.dulu mcm tak ambil kisah pasal line lepas selalu tak dpt line tukar ke celcom terus dan celcom sangat okey
    jgn risau bukan you sorang ja mcm tu. ramai tau kawan kawan i pun sama selalu bising pasal line after tukar celcom tak bising dah

  6. #6
    Member
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    90
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    jgn risau bukan you sorang ja mcm tu. ramai tau kawan kawan i pun sama selalu bising pasal line after tukar celcom tak bising dah
    Yeke? Celcom stable ke? Saya rasa Maxis lebih bagus kerana dpt speed laju.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by siapsiap View Post
    Plan mereka memang berbaloi, Lagipun coverage mereka bagus juga. Saya dah benar guna Maxis dan Digi. Maxis ok juga kat banyak area tapi kat rumah saya line tak bagus sangat. Digi....tak ok, guna dua bulan terus tukar telco lain. Susah nak dpt 4g ketika guna Digi...Skrang saya guna celcom, ada 4g kat rumah saya, overall ok, pergi mana2 pun ada 4g.
    tengok youtube best tak kalau guna celcom ?

  8. #8
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by ipohlai View Post
    Yeke? Celcom stable ke? Saya rasa Maxis lebih bagus kerana dpt speed laju.
    Betul ke? Tapi banyak orang ckp Celcom lebih bagus kerana pergi mana pun ada line..
    Last edited by louiskee; 05-03-19 at 10:16 AM.

  9. #9
    Member
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    i baru tgok tutela report celcom and wow terkejutnya celcom paling laju speed utk download/upload kat malaysia. i tak pernah perasan pun pasal laju ke tidak masa download
    Are you celcom user? boleh bagi tahu tak apa yg best bila guna celcom ?
    Last edited by louiskee; 05-03-19 at 10:51 AM.

  10. #10
    Senior Member misskey's Avatar
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    105
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by popolan View Post
    yes i changed from maxis to celcom as well. celcom is much better daripada telco lain terutaman pasal line.dulu mcm tak ambil kisah pasal line lepas selalu tak dpt line tukar ke celcom terus dan celcom sangat okey
    yessss baru baru ni pulak baru baca pasal celcom nk launch 5G next year. makin laju la celcom lepas ni

Page 1 of 3 123 LastLast

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •