Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Perlukah Demand Seorang Graduan?

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2020
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by birthsunny View Post
    every1 prnh jdi unemployed after graduate tapi tengok pada rezeki org. kalu ada commitment dlm life nk byr itu ini better apply keje kat mne2 company even though trpesong sikit from course yg kte study. now whatever we do need money.
    setuju sangat..kerja lain daro course masa study dlu mmg mcm dah trend skrg..sbb peluang kerja utk course kita tu sangat la limited. so sauk je mana ada cari pengalaman.dah ckup yakin lompat2 lah

  2. #12
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    loan ape lg? bnyk ke nk byrnye?jgn bg ada tunggakan je..mcm PTPTN kalau ada tunggakan je habis la.siap blaclist lagi.nk settle kena lump sump tunggakan tu...aku kena 2 thun lpas 8.5k..hahaha.merata pinjam..
    Last edited by goodpoint; 17-11-20 at 12:37 PM.

  3. #13
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    72
    Post Thanks / Like
    aku ada buat part time online business jgk..so dapat duit poket sikit.ada terpikir nk ambik loan nk beli kereta sng sikit nk gerak mne-mne..tambah kadang nk cod barang kan.tp tula,student mcm aku ni confirm tak lepas nk buat loan.nk harap mk aku mcm dia pon dah ada loan umh,kete dia lg..
    Last edited by tdsue; 17-11-20 at 12:44 PM.

  4. #14
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    @tdsue mk awk keje ape?kalau gov senang je buat loan,tp bank susah sikit la kalau dah byk komitmen.cuba tgk https://yir.com.my/ ni.abg sy dlu beli kete mntk tlg abah sy sbb dia polis,gov je boleh apply sini.okay je potong gji abah sy tp abg sy byar kat abah sy je la bulan2. abah sy okay company ni sbb syariah loan.so xde unsur tipu ke ape..
    Last edited by goodpoint; 17-11-20 at 12:52 PM.

  5. #15
    Member tdsue's Avatar
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    72
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    @tdsue mk awk keje ape?kalau gov senang je buat loan,tp bank susah sikit la kalau dah byk komitmen.cuba tgk https://yir.com.my/ ni.abg sy dlu beli kete mntk tlg abah sy sbb dia polis,gov je boleh apply sini.okay je potong gji abah sy tp abg sy byar kat abah sy je la bulan2. abah sy okay company ni sbb syariah loan.so xde unsur tipu ke ape...
    mk staff JPN. loan yir ni interest rate dia bpe? boleh dipercayai ke?
    Last edited by tdsue; 17-11-20 at 12:59 PM.

  6. #16
    Member
    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by tdsue View Post
    loan yir ni interest rate dia bpe? boleh dipercayai ke?
    syarikat ni daftar dgn SSM la.lgpun staff gomen yg yg layak apply,so mana boleh tipu..profit rate loan ni 6.99% yg paling rendah...lg rendah pada bank.syarat pon tak tinggi,even blacklist pon ada pluang utk buat pinjaman.janji bukan bankrap jela.
    Last edited by goodpoint; 17-11-20 at 12:55 PM.

  7. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    3
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by goodpoint View Post
    syarikat ni daftar dgn SSM la.lgpun staff gomen yg yg layak apply,so mana boleh tipu..profit rate loan ni 6.99% yg paling rendah...lg rendah pada bank.syarat pon tak tinggi,even blacklist pon ada pluang utk buat pinjaman.janji bukan bankrap jela.

    hmmmm untung ah yerr orang gomen semua senang dapat. aku apply spa dekat 4 tahun duk update dah balik kali.maklum lerrr takda kabel baikk punyaa

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •