Page 1 of 9 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 90

Thread: Top 5 Anime/Manga Yang Anda Tonton/Baca

  1. #1
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3

    Top 5 Anime/Manga Yang Anda Tonton/Baca

    As the title given,aku create new thread nak ajak korang sembang2 pasal anime feveret korang..thread ni pon dah ada dalam syok v1..tapi disebabkan section sembang cartoon/anime dilupuskan di syok v2 thread2 macam ni terlupus sekali so share2 la ,nanti member2 lain leh review anime tersebut dan tonton sekali

    ok la aku mulakan dulu



    1) Bleach(Manga/Anime)
    sbb:suka power ups dia dan nama2 skill dia yg gempak + stylo walaupun plot dia membosankan selepasa kalahkan aizen dan kembali rancak balik



    2)Mx0(Manga)
    sbb:Cerita pasal school + magic + echi sikit suka dengan lawak2 dia sebab hero dia je yg tak reti guna magic dalam sekolah magic


    3)Seto no Hanayome(Anime)
    sbb:Parodi dia yang tak kering gusi



    4)Katekyo Hitman Reborn(Manga/Anime)
    sbb:Power ups dia dan kehidupan ala2 mafia malaupun cerita dia awal2 macam slice of life tapi berubah ke fight



    5)Detective Conan(manga/Anime)
    sbb:antara cerita yg guna banyak teori fizik dan math (love it <3 ) dan suka plot dia yg dirungkai sedikit demi sedikit tambah2 dengan movie dia yg sentiasa owesome



    p.s:kalau ikut bnyk gak r,tapi list yg dalam kepala hotak

  2. Thanks pkafirdaus thanked for this post
  3. #2
    Senior Member
    fideldesu's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    (∩`-)⊃━☆゚.*・。゚.*・。゚
    Posts
    7,856
    Post Thanks / Like
    patut pisahkan top 5 anime & top 5 manga, pelik gak list shuffle..


  4. #3
    Senior Member pkafirdaus's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    bandar saujana putra
    Posts
    323
    Post Thanks / Like
    thanks!! nak try baca
    Mx0 Manga


  5. #4
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by fideldesu View Post
    patut pisahkan top 5 anime & top 5 manga, pelik gak list shuffle..
    aku malas nak asing,lagipun syok makin sunyi,compact je la..lagipun manga ngan anime kan tak jauh bebeza sangt kadang2 ada manga faveret kita yg x dapat dijadikan anime...sebab tu aku share sekali

  6. #5
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by pkafirdaus View Post
    thanks!! nak try baca
    Mx0 Manga
    best bro ,echi sikitla tapi lawak ada lagi satu pretty face..dari mangaka yg sama

  7. Likes pkafirdaus liked this post
  8. #6
    Senior Member pkafirdaus's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    bandar saujana putra
    Posts
    323
    Post Thanks / Like
    setakat duk baca nih mmg mengujakan hehehe, tp tula kualiti scan dia xkemas la pulak, baca pun jadi kureng skit sebab tak dapat feel~

  9. #7
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by pkafirdaus View Post
    setakat duk baca nih mmg mengujakan hehehe, tp tula kualiti scan dia xkemas la pulak, baca pun jadi kureng skit sebab tak dapat feel~
    hahaha..cerita lama bro :3

  10. #8
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9
    X boley laa... kalo setakat 5 je memg x boley, bg lolly sume yg lolly tonton n baca sume lolly suka~~ :3
    When life gives you a hundred reasons to cry,
    show life that
    you have a thousand reasons to smile.


    ▌│█║▌║▌║ ѕтк-∂єυѕ.вℓσgѕρσт.σм ║▌║▌║█│▌

  11. #9
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by lolly lilly View Post
    X boley laa... kalo setakat 5 je memg x boley, bg lolly sume yg lolly tonton n baca sume lolly suka~~ :3
    listkan je la semua apa yg lolly berkenan

  12. #10
    Senior Member

    eijan's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    PeNaNG
    Posts
    803
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by shuffle_017 View Post
    listkan je la semua apa yg lolly berkenan
    betoi2... kot2 kami2 pon berkenan baca @ nonton cik lolly oit.. huhhu
    tp eijan tak suka baca.... so cari anime yg muleh ditonton le...
    Devil Survivor 2 The Animation pong da ending... dok rancak Shingeki no Kyojin...
    Dok tunggu Fairy Tail... tak timboi2.. tiap minggu layan naruto... sempoi cikit layan One Piece...
    cukop dak ceq sebut 5 anime kesukaan cek... kekekekekee


    -:- TurBo InSidE -:-
    -:- DoublE BlaDE FaN -:-

    <- Dengar Radio Syok.Org ->
    <- http://syok.caster.fm/->

  13. Likes shuffle_017 liked this post
Page 1 of 9 123 ... LastLast

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •