Results 1 to 8 of 8

Thread: (Re-post from fb) Notis pemberitahuan forum. sila rujuk

  1. #1
    Super Administrator
    Fuad's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kulim, Kedah, MY
    Posts
    1,581
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1

    (Re-post from fb) Notis pemberitahuan forum. sila rujuk

    From: Mohd Fuad Ishak
    30 April at 06:38

    (Penting utk syok.org fans~ sila kemaskini email yg valid)

    Sukacita ingin dimaklumkan bahawa Syok.Org v2 akan siap tidak lama lagi, jangka masa mungkin 2minggu atau sebulan sahaja lagi, oleh itu sila update email yang betul di akaun anda sekarang, ini kerana selepas database dimigrate ke database forum yang baru anda tidak lagi dpt menggunakan password yang sama seperti sekarang.
    Cara untuk login pada masa itu adalah anda perlu request new password utk dptkan pass temporary ke email bagi membolehkan anda masuk ke web.


    Di bawah mungkin soalan2 yang akan anda tanya nant,
    so sy jwb siap2:


    1. Dekat mana nak update email tu?
    - Ok, login di syok.org skrg mcm biasa, lepas tu klik link ni http://www.syok.org/portal/edit_profile.php

    2. Mengapa perlu update email?
    - kalau x update email anda yg betul., apabila anda request password temporary nanti x dpt la password tu, sbb email x betulkan

    3. Adakah status donator/file donator/syok supporter hilang?
    - Insyaallah tidak akan hilang.

    4. Data2 forum lama akan hilang tak?
    - Untuk forum baru memang tiada data yang lama, semuanya yg baru. kita perlu membina semula bagai semut bina sarangnya. Namun kami yakin dengan kelajuan web nant, ramai jer kawan2 yg hobinya sharing akan turut menyumbang.
    Walaubagaimanapun kami masih mengekalkan web syok.org yg lama sebagai rujukan anda untuk beberapa bulan dan akan dipadam ke semuanya selepas tempoh yg ditetapkan bg meringankan bebanan server. (#ini akan diwujudkan dalam 2-3hari lg from today 5/6/2012-fuad)

    5. Apa yang best di syok.org v2 nant?
    - Banyak kelebihannya seperti anda mungkin boleh memiliki blog peribadi di web tersebut, boleh add friend syok.org dan mcm2 lagi..
    - Capaian data di forum & kelajuan web lebih laju berbanding skrg.
    - Sarat dengan kategori maklumat yang anda takkan bosan nak explore.
    - Upload avatar tidak sesusah versi lama lg.

    Okey itu sahaja setakat ini...

    Yang Benar,
    Mohd Fuad Ishak
    www.syok.org

    Last edited by Fuad; 05-06-12 at 10:14 PM.

  2. Likes budinjfp liked this post
  3. #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    3
    Post Thanks / Like
    kalu boleh wujudkan link pada yang lama kat sini pun best jugak.. sbb kalu taip syok.org dia akan direct ke version baru ni... sekadar berkongsi pendapat

  4. #3
    Senior Member jebatn9's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    532
    Post Thanks / Like
    wah sudah lain maaa......

  5. #4
    Super Administrator
    Fuad's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Kulim, Kedah, MY
    Posts
    1,581
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by doktahu View Post
    kalu boleh wujudkan link pada yang lama kat sini pun best jugak.. sbb kalu taip syok.org dia akan direct ke version baru ni... sekadar berkongsi pendapat
    teramat sukar utk dilakukan jika ambil sana masuk sini.. jika berjaya buat pun 1day mesti akan ada conflict pd sistem baru ini.. so utk tidak mengambil risiko kita start dgn rumah baru.....

  6. #5
    Administrator

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    19,540
    Post Thanks / Like
    terbaekkkk

  7. #6
    Senior Member
    gigared's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Location
    Bamboo River, Selangor
    Posts
    356
    Post Thanks / Like
    wahhh syok.org berwajah baru....lagi cpt nk load berbanding sebelum ni...good job

  8. #7
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    611
    Post Thanks / Like
    Syok berwajah baru

  9. #8
    Administrator
    azmir438's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Seri Kembangan
    Posts
    4,080
    Post Thanks / Like

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •