Page 1 of 29 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 287

Thread: The Deep Web ? Dunia Internet Alam Ghaib ?

Hybrid View

  1. #1
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3

    Dunia Internet Alam Ghaib ?

    The Deep Web

    Bagi mereka yang tidak tahu, The Deep Web merupakan sesuatu yang mewakili sebahagian besar kandungan di internet yang tidak dapat diakses secara biasa melalui carian-carian utama seperti Google/Yahoo/Bing atau enjin carian lain.

    Carian di internet hari ini, boleh dibandingkan seperti mengheret jaring merentasi seluruh permukaan laut, walaupun banyak ikan yang akan tersangkut di jaring, tetapi lebih banyak lagi yang masih tinggal dan ada di dasarnya. Dan bahagian yang tertinggal itu terus menjadi rahsia dan terlepas dari pandangan. Sama seperti Internet, kebanyakkan kandungan di internet dihasilkan secara dinamik dan disimpan jauh di dasarnya, enjin carian biasa tidak akan mampu mencarinya.
    Berikut adalah beberapa fakta mengenai The Deep Web:


    1.Maklumat yang ada di The Deep Web sekarang ni hampir 500 kali ganda lebih banyak daripada maklumat yang ada di The World Wide Web.
    2.The Deep Web mengandungi 7500 Terabyte data berbanding 19 Terabyte data yang ada di The World Wide Web.
    3.The Deep Web menyimpan lebih 550 billion dokumen secara individu berbanding hanya 1 billion di The World Wide Web.
    4.Lebih dari 200 ribu laman web yang ada di The Deep Web buat masa sekarang.
    5.Di The Deep Web, lebih banyak kategori maklumat baru yang muncul setiap hari.
    6.Disebabkan terlalu banyak maklumat yang ada, The Deep Web sudah semakin sempit dan sukar untuk ditembusi.
    7.Kualiti maklumat di The Deep Web adalah 100 hingga 200 kali lebih hebat daripada The World Wide Web.
    8.Kandungan di The Deep Web lebih relevan kepada carian, pasaran dan domain.
    9.Lebih 95 peratus maklumat di The Deep Web adalah percuma dan boleh dikongsi secara bebas.

    Apa Yang Ada Di The Deep Web?


    Apa yang ada di bawah permukaan The Deep Web ialah apa yang tidak dibenarkan disiarkan di The World Wide Web. Di The Deep Web, hampir ada kesemua yang dicari oleh penggodam, saintis, pengedar dadah, pembunuh, ahli fizik, ahli revolusi, kerajaan, polis, pengganas, penyumbaleweng, pengumpul data, penculik, ahli sosiologi dan ramai lagi, merangkumi segenap aspek moral baik dan jahat.

    Pelayar akan merasai sesuatu yang sangat menarik dan boleh dikaji walaupun terdapat berjuta-juta perkara jahat yang mendiami The Deep Web. Selain itu, terdapat juga banyak perkara-perkara baik yang boleh dikongsi tanpa batasan undang-undang dan privasi.

    The Deep Web diibaratkan sebagai satu dunia yang mana anda bebas berkongsi apa sahaja, jika anda seorang pembunuh, anda boleh mengiklankan servis anda di The Deep Web, jika anda seorang pengedar dadah, anda boleh menjual apa sahaja jenis dadah di sana, begitu juga jika anda mempunyai beberapa maklumat sulit mengenai mana-mana kerajaan, anda bebas meletakkannya di sana. Ianya dicipta untuk memberi kebebasan dan hanya yang tahu sahaja yang mampu mengaksesnya.

    Kesemua yang anda dapat baca di Wikileaks sebenarnya telah disimpan beberapa tahun lebih lama di The Deep Web sebelum disiarkan di Wikileaks. Mungkin anda pernah menonton aksi penggodam di dalam filem yang telah menggodam melalui server pelik yang anda rasakan tidak wujud, sebenarnya server pelik itu ialah The Deep Web. Secara amnya, pengganas, pembunuh, pengedar dadah dan pelayar porno, telah lama menggunakan The Deep Web untuk tujuan mereka. Juga terdapa laman yang khusus menyiarkan fakta dan gambar mengenai rahsia di Area 51.

    Sehingga sekarang, terdapat berjuta-juta pengedar dadah beroperasi menjual dadah-dadah mereka secara terbuka di The Deep Web, berjenis-jenis dadah dijual, dari Ectasy hinggalah ke Meth, semuanya dijual dan dipamerkan secara terbuka. Begitu juga maklumat mereka, cara pembelian dan penghantaran. Sama juga dengan pembunuh upahan, anda boleh melihat berjuta pembunuh upahan yang menawarkan perkhidmatan mereka dengan upah di antara 20 ribu hingga 50 ribu EURO. Setiap hari akan ada transaksi penjualan kad kredit yang telah digodam, anda dengan mudah boleh membeli kad kredit yang telah digodam dan seterusnya menggunakannya mengikut socks dan protokol yang telah diberi.

    Sehinggakan pernah disiarkan di The Deep Web, laman web yang bersimbolkan kematian 'Russian Roulette' dan diuruskan oleh organisasi-organisasi mafia sebenar. Mereka yang disiarkan adalah pemain sebenar yang telah dilatih secara professional dan bermain hanya untuk mati. Bukan lakonan yang dibuat-buat.

    Bagaimana Untuk Masuk Ke The Deep Web?

    Kandungan di The Deep Web, bukan dicipta untuk orang biasa, saya hanya boleh memberi hint tetapi tidak akan menunjukkan cara sebenar bagaimana untuk masuk ke sana. Hanya mereka yang tahu cara dan protokol sahaja boleh mengaksesnya. Walaupun kandungan di The Deep Web kelihatan menakutkan, terdapat lebih banyak lagi maklumat-maklumat berguna yang boleh digunakan untuk tujuan kebaikan. Sejurus selepas anda berjaya masuk ke The Deep Web, semua yang akan terjadi adalah di bawah tanggungajawab anda sendiri.

    Sebelum anda cuba memasuki The Deep Web, baca dan fahami dulu bagaimana ianya berfungsi, Anda boleh baca mengenainya di sini:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_web

    Di sini ada maklumat apa itu rangkaian .onion dan bagaimana ianya berfungsi:
    http://en.wikipedia.org/wiki/.onion

    Di sini anda boleh baca mengenai TOR (The Onion Router)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Tor_(anonymity_network)



    Image has been scaled down 6% (800x383). Click this bar to view original image (843x403). Click image to open in new window.















    Korang Boleh Mengunakan TOR Browser Untuk Surf : http://www.torproject.org/download/download

    Pihak CIA dan FBI monitor deep web ini 24 jam sebab ianya tidak dikawal oleh mana2 pihak.. 'Sejurus selepas anda berjaya masuk ke The Deep Web, semua yang akan terjadi adalah tanggungajawab anda sendiri.'

    Contoh : http://kpvz7ki2v5agwt35.onion/wiki/index.php/Main_Page / http://xqz3u5drneuzhaeo.onion/users/cannabis/index.php

    Copi Pasta :P
    Last edited by shuffle_017; 25-08-13 at 07:22 PM.

  2. #2
    Senior Member

    k a y a m's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Surga Cinta
    Posts
    16,051
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    perghh.. gile kentang


    when i was born, devil said.. " ohh shit! competition "
    you are not entitled to someone elseís body just because itís exposed

  3. #3
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    kayam,ko tahu x cra nak masuk..aku minat gak

  4. #4
    Senior Member

    k a y a m's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Surga Cinta
    Posts
    16,051
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    1
    aku ade sorg kwn.. hacker. tp certificate hacker la. with certificate or not, hacker tetap hacker gak. die penah tunjuk aku bunny tube dgn specific ftp server


    when i was born, devil said.. " ohh shit! competition "
    you are not entitled to someone elseís body just because itís exposed

  5. #5
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by k a y a m View Post
    aku ade sorg kwn.. hacker. tp certificate hacker la. with certificate or not, hacker tetap hacker gak. die penah tunjuk aku bunny tube dgn specific ftp server
    nak kenalan leh x ngan kawan kayam aku nak further studies bab2 hack ni
    *bunny tube?? apakah itu...

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by shuffle_017 View Post
    nak kenalan leh x ngan kawan kayam aku nak further studies bab2 hack ni
    *bunny tube?? apakah itu...
    bunny tube??? macam porn site jek... hehehhe

  7. #7
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,238
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9
    takot plak nk klik link2 tu~ t FBI shot tepat plak~
    When life gives you a hundred reasons to cry,
    show life that
    you have a thousand reasons to smile.


    ▌│█║▌║▌║ ѕтк-∂єυѕ.вℓσgѕρσт.Ęσм ║▌║▌║█│▌

  8. #8
    Senior Member fbredfox's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    659
    Post Thanks / Like
    menarik gak ni... tapi risau plak.. bila dak masuk tak kuar2 ssudahnya... ada lain2 link nak ke sana tak??
    اورڠ بياسا بوات باءيق، سنانتياسا برسڠك باءيق دان مڠڠڬڤ سموا اورڠ باءيق; اورڠ بياسا بربوات جاهت، سنانتياسا برسڠك بوروق دان بيرڠڬڤن سموا اورڠ جاهت سڤرتيڽ ...... ...... TOBAT LAHUM.... KITE BAKO JEEE.....

  9. #9
    Administrator
    MiseRy Freak's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    7,814
    Post Thanks / Like
    setakat nak masuk deep web sbb nak usha porn je x yah la wei..
    ~I wanna see you choke on your lies
    swallow up your greed
    suffer all alone in your misery~


  10. #10
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by MiseRy Freak View Post
    setakat nak masuk deep web sbb nak usha porn je x yah la wei..
    ko ler dok buat..aku nak cri ilmu je wei

Page 1 of 29 12311 ... LastLast

Members who have read this thread: 1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •