Results 1 to 8 of 8

Thread: note II

  1. #1
    Senior Member

    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    802
    Post Thanks / Like

    note II

    Pernah x phone note 2 korang restart sendiri masa on?

  2. Likes emanurul liked this post
  3. #2
    Junior Member emanurul's Avatar
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    6
    Post Thanks / Like
    boleh anda ceritakan masaalah dgn lebih detail.. dan apa yg berlaku seterusnya...
    ♥ totally taken by her ♥

    ٩(̮̮̃̃)۶ ٩(-̮̮̃-̃)۶ ٩(●̮̮̃̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶ ٩(-̮̮̃̃)۶

    #AdaGueKesah

  4. #3
    Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    79
    Post Thanks / Like
    hahahah virus apakah itu...

  5. #4
    Senior Member pkafirdaus's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    bandar saujana putra
    Posts
    323
    Post Thanks / Like
    ntah2 henpon clone,,kena check btol2

  6. #5
    Member egomiomio's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    81
    Post Thanks / Like
    salam.........

    ni mcm OS CORRUPT... cara saya ialah reload blk os...
    klu hp tu ada warranty baik anta warranty jee... SME warranty mmg lama/lambat siap tp apa guna bayar mahal masa bli klu tak guna..



  7. #6
    Member BlackWoods's Avatar
    Join Date
    Aug 2012
    Posts
    80
    Post Thanks / Like
    Adakah anda install pirated app?
    Phone restart ada banyak faktor.

  8. #7
    Senior Member TsunayoshiSky's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Japan
    Posts
    284
    Post Thanks / Like
    salam.. tumpang tanya.... samsung note II clone... sepupu pakai ok je.. xde masalah.. tapi lepas format kilamg.. logo samsung hilang... dia ganti logo android mase start.. mcm mana nak buat balik boot logo ngan samsung music mase starting on henpon tu.. please.. masta2 ade tutorial tukar boot logo and music mase on henpon note II x? kasi mcm original balik.

  9. #8
    Senior Member bidieyafandi's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    226
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    Quote Originally Posted by TsunayoshiSky View Post
    salam.. tumpang tanya.... samsung note II clone... sepupu pakai ok je.. xde masalah.. tapi lepas format kilamg.. logo samsung hilang... dia ganti logo android mase start.. mcm mana nak buat balik boot logo ngan samsung music mase starting on henpon tu.. please.. masta2 ade tutorial tukar boot logo and music mase on henpon note II x? kasi mcm original balik.
    Perkara pertama TsunayoshiSky kena buat root phone tu dulu, rooting ni memerlukan tools cam driver or something semua nya bergantung pada specification sesubuah enset contoh Kalau samsung laen Caranya tidak akan sama dengan Motorola atau Sony..
    Sebenarnya agak sukar untuk BD jelaskan.. Tetapi root adalah satu Cara untuk access hidden files lam android OS..
    Last edited by bidieyafandi; 25-04-13 at 06:37 PM.

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •