View Poll Results: ~Your Hosting Choice~

Voters
126. You may not vote on this poll
  • Mediafire

    97 76.98%
  • Billion Uploads

    21 16.67%
  • Zippyshare

    56 44.44%
  • Rapidshare

    31 24.60%
  • Hulkshare

    32 25.40%
  • Ryushare

    13 10.32%
  • Freakshare

    12 9.52%
  • Putlocker

    12 9.52%
  • Rapigator

    14 11.11%
  • Sendspace

    14 11.11%
  • Send My Way

    7 5.56%
  • Hotfile

    19 15.08%
  • 1fichier

    9 7.14%
  • 2shared

    14 11.11%
  • filecloud.io

    10 7.94%
  • Secure Upload

    9 7.14%
  • Crocko

    10 7.94%
  • 180 Upload

    11 8.73%
  • Upafile

    15 11.90%
  • Megashares

    19 15.08%
Multiple Choice Poll.
Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 63

Thread: Langkah-langkah download movie daripada pelbagai hosting dengan mudah

  1. #1
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9

    Lightbulb Langkah-langkah download movie daripada pelbagai hosting dengan mudah

    Disebabkan ramai sangat yang suka singgah ke CB dan bertanya bagaimana hendak mendownload jadi lolly ambil keputusan untuk buat tutorial ini~
    Di sini Lolly buat tutorial macam mana hendak mendownload beberapa jenis link~
    masih ada yg tak tahu~ lagi-lagi bagi newbies~
    Diharapkan tutorial ini dapat membantu~

    (**This tutorial was made to help newbies or members to download movies only)


    HOME PAGE

    Kebanyakan link kt Home page akan pakai mcm kt bawah ni :
    (**mostly download link from the home page will be list as below)




    Update :


    Update :





    CARA MENGGABUNGKAN FILE - HJSPLIT/Winrar/7-Zip


    ***~****~****~****~*
    PART LINK
    ***~****~****~****~*

    TUTORIAL DOWNLOAD : MEDIAFIRE< Credit to : Admin merang
    TUTORIAL DOWNLOAD : JUMBOFILES < Credit to : cepaiderman
    TUTORIAL DOWNLOAD : ZIPPYSHARE
    TUTORIAL DOWNLOAD : HULKSHARE
    TUTORIAL DOWNLOAD : GAMEFRONT
    TUTORIAL DOWNLOAD : CYBERLOCKER





    ***~****~****~****~*
    SINGLE LINK
    ***~****~****~****~*



    TUTORIAL DOWNLOAD : FREAKSHARE
    TUTORIAL DOWNLOAD : SHAREFLARE
    Last edited by lolly lilly; 20-01-13 at 07:43 PM.

  2. #2
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9

    ~Cara Menggabungkan File-HJSPLIT/Winrar/7-Zip~

    Bagi link part by part seperti :
    - Hulkshare
    - Zippyshare
    - Gamefront
    - Sendspace
    - Cyberlocker
    - 180upload
    - Uploadcore


    link-link ini boley di join/gabung melalui kaedah seperti :



    1 - HJ Split (multitask)

    ( Tutorial - Bertulis, Bergambar & Video )

    Anda boley download di sini >> HJ SPLIT <<


    (sumber gambar hjsplit dibawah - amirbulat.blogspot.com )


    1. Split - Fungsi untuk membahagikan File yang ingin kpd bberapa bahagian.
    2. Join - Fungsi untuk menggabungkan File (.001, .002, .003 n etc) menjadi satu kembali.
    3. Compare : Fungsi untuk membandingkan size dua buah file.
    4. Checksum : Fungsi untuk check File Integrity n memastikan File Anda tidak corrupt.



    Seperti yg dinyatakan, anda boleh gunakan HJSplit apabila movie atau folder yg di download dalam bentuk turutan

    >> .001 .002 .003 .004 .005 dan selanjutnya <<<
    kebiasaannya saiz bagi yang last skali akan menjadi kecik dari yang sebelumnya...
    contoh:- untuk file .001-.004, saiznya 10mb, manakala saiz untuk file yang terakhir, .005=90mb saja


    (klik pd gambar utk saiz yang lebih besar)



    ** klik pada "JOIN" untuk sambungkan file2 tersebut.



    ** Klik pula pada "INPUT" untuk mencari file yang anda mahu sambungkan.



    ** walaupun dalam folder yang anda simpan itu terdapat byk file .001, .002,.003,.004,n etc, ia akan paparkan file .001 sahaja, klik pada file tersebut dan klik pada "open".



    ** pada "input" tersebut, ada file yang anda masukkan dan juga file "output" dimana ia akan dikeluarkan, lepas itu klik pada button "START".



    ** Setelah selesai, ia akan beritahu "Joining Complete". Klik pada button "OK"



    ** akan terbit satu file dimana file tersebut lebih besar dari yang lain, maknanya itu lah file yang telah disambungkan.




    ** Terakhir sekali, dipersilakan lah "delete" file yang .001, .002, .003, .004 dan etc td...



    DONE!!

    ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
    ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*









    2 - Winrar / 7zip

    ( Tutorial - Bertulis, Bergambar & Video )

    Jadi kalau file dalam rar anda kena extract guna software

    WinRAR
    Anda boley download di sini >> Winrar -32bit<<>> Winrar -64bit >>





    - 7zip
    Anda boley download di sini >>
    7Zip <<
    atau;
    >>
    Winzip <<




    ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* ~*~*~*~*~*~*~*~*~
    Last edited by lolly lilly; 21-01-13 at 11:26 AM.

  3. #3
    Senior Member

    pai's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    NT-D SYSTEM
    Posts
    20,113
    Post Thanks / Like
    oh tima kasih lolly...
    lepas ni senang la nk downlod...
    ^^


  4. Likes lolly lilly liked this post
  5. #4
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9

    ~Cyberlocker~





    Pastikan SEMUA part yang mempunyai nama yg SAMA di download.
    Sbagai contoh, Cyberlocker ada 4 part so, download ke 4 part seterusnya dgn cara yg SAMA~
    (KLIK PD GAMBAR UTK VIEW YG LEBIH JELAS)



    1 -




    2- Klik pd ''Free Download'' di dlm gambar di bawah, Klik ''Download''



    3 - Selepas anda klik "Download", prkataan "Generating" akan keluar seperti gambar di bawah, tunggu bberapa saat dan download file anda akn bermula secara automatik~ pup!


    DONE! Ulang langkah untuk part-part yang seterusnya~

    ***anda akan dapati langkah-langkah di atas sebijik sejebon dgn zippyshare,hulkshare, mediafire n etc. so easy kn? kn?
    SELAMAT MAJU JAYA~
    Last edited by lolly lilly; 17-01-13 at 08:25 PM.

  6. Thanks Norahman thanked for this post
    Likes Norahman, _KUMA, pai liked this post
  7. #5
    Senior Member
    fideldesu's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    (∩`-)⊃━☆゚.*・。゚.*・。゚
    Posts
    7,850
    Post Thanks / Like
    pasni kalau ade org tanye lagi camne nak download camne ?


  8. #6
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9

    ~Gamefront~





    Pastikan SEMUA part yang mempunyai nama yg SAMA di download.
    Sbagai contoh, Gamefront ada 3 part so, download ke 3-3 part~



    Sila ikut panduan anak panah MERAH :

    1-


    2-
    anda akan dapati laman web tersebut pergi ke www.teamhanna.org, ataugetunite.com , sila abaikan yang itu dan klik seperti anak panah di bawah.

    3-

    4 -
    Bintang 1 menunjukkan saiz n part yg anda akan download.

    5 -
    Download anda akan bermula selepas 5saat, sila tekan 'click here' jika tiada apa2 yg berlaku.

    Ulang langkah 1-4 untuk part2 yang seterusnya~
    DONE!


    Last edited by lolly lilly; 28-02-13 at 11:02 PM.

  9. Thanks Norahman thanked for this post
    Likes Norahman, _KUMA, pai liked this post
  10. #7
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9

    ~Zippyshare~



    Pastikan SEMUA part yang mempunyai nama yg SAMA di download.
    Sbagai contoh, Zippyshare ada 3 part so, download ke 3-3 part~


    Sila ikut panduan anak panah MERAH :


    1-

    2-
    anda akan dapati laman web tersebut pergi ke www.teamhanna.org, ataugetunite.com , sila abaikan yang itu dan klik seperti anak panah di atas.


    3-


    4 -
    Bintang 1 menunjukkan saiz n part yg anda akan download.

    DONE!

    Ulang langkah 1-4 untuk part2 yang seterusnya~

    Last edited by lolly lilly; 19-01-13 at 12:04 PM.

  11. Thanks Norahman thanked for this post
    Likes Norahman, _KUMA liked this post
  12. #8
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9

    ~Sendspace~




    Pastikan SEMUA part yang mempunyai nama yg SAMA di download.
    Sbagai contoh, Cyberlocker ada 4 part so, download ke 4 part seterusnya dgn cara yg SAMA~

    Sila ikut panduan anak panah MERAH :

    1 -


    2-
    anda akan dapati laman web tersebut pergi ke www.teamhanna.org, atau getunite.com , sila abaikan yang itu dan klik seperti anak panah di atas.

    3-


    4 -
    *Tunggu beberapa saat dan file download anda akan bermula secara automatik~

    Ulang langkah yang sama untuk part2 yang seterusnya~
    DONE!
    __________________________________________________ _____________

    PERHATIAN :

    untuk 180upload dan juga Uploadcore,
    langkah 1-3 adalah sama~
    yg sy senaraikan tuto di atas adalah salah 1 link yg mudah di d/load, glamer, n juga laju~ sekian ~
    Last edited by lolly lilly; 19-01-13 at 04:56 PM.

  13. Likes _KUMA liked this post
  14. #9
    Senior Member
    faiz_paklengz's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    armpunk
    Posts
    1,934
    Post Thanks / Like
    freakshare mcm mne ek???




  15. #10
    Senior Member

    pai's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    NT-D SYSTEM
    Posts
    20,113
    Post Thanks / Like

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com

    Server sponsored by SyokHost.Com
    pastu klu siap downlod nka buat mcm mane plak?
    xleh play la plak...^^
    boleh lolly tolong?


Page 1 of 7 123 ... LastLast

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •