Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: salam..ade ta tutorial na jadi uploader?thanks

  1. #11
    Senior Member rexon's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    land of dessert
    Posts
    1,058
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by krdecade View Post
    Salam.. Maaf jika tread yg saya masuk ni x tepat.. Cuma saya nk bertanya.. Ada x tutorial untuk kita buat posting di dalam forum.. Cntoh utk bg menarik posting kita.. Mcm tulisan ada warna dan posting kita nmpak lebih teratur dan menarik.. Jika ada tutorial mcm tu.. Saya minta jasa baik semua senior saya untuk memberi link atau tunjuk ajar kepada saya.. Terima kasih atas perhatian anda..

    kalau tau kod kod html,senang je tu nak buat post ko cantik..cuba refer kod kod biasa ni dan blaja la pelahan2 http://www.syok.org/new/misc.php?do=bbcode


    plss pm me if there's any dead link

    and please leave some comment to make this thread alive always!..thanks

    opss..dont be shy to request android games from me

  2. #12
    Senior Member
    fideldesu's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    (∩`-)⊃━☆゚.*・。゚.*・。゚
    Posts
    7,850
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by rexon View Post
    kalau tau kod kod html,senang je tu nak buat post ko cantik..cuba refer kod kod biasa ni dan blaja la pelahan2 http://www.syok.org/new/misc.php?do=bbcode
    O.o arini baru tau ade page tu
    rupe2nye x habis lagi merantau dlm Syok ni


  3. #13
    Senior Member


    @Pejal's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Sentul, KL
    Posts
    5,811
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by krdecade View Post
    Salam.. Maaf jika tread yg saya masuk ni x tepat.. Cuma saya nk bertanya.. Ada x tutorial untuk kita buat posting di dalam forum.. Cntoh utk bg menarik posting kita.. Mcm tulisan ada warna dan posting kita nmpak lebih teratur dan menarik.. Jika ada tutorial mcm tu.. Saya minta jasa baik semua senior saya untuk memberi link atau tunjuk ajar kepada saya.. Terima kasih atas perhatian anda..
    biasanya mase nk posting kat forum, toolbar2 dah siap sedia utk user & mudah & mesra pelanggan. mcm admin tu ckp kalo biasa guna microsoft word mesti mahir posting kat forum.


  4. #14
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,186
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    klau nak panduan rujuk link ni:
    http://www.syok.org/new/entry.php?174-File-Hosting

    by stammofa~

  5. #15
    Member
    munarr's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Utara ler..
    Posts
    93
    Post Thanks / Like
    laaa... aku x eplore abis upanya.. dah ada thread yg aku nk blajar jd uploader neh.. hehehe... tq2..
    - Travian is Historic -

    I'm pencen already laa...


  6. Likes shuffle_017 liked this post
  7. #16
    Administrator
    merang's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    ofs
    Posts
    14,459
    Post Thanks / Like


    ~Share Movies~
    ~Share TV Series~
    ~WebSite~

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •