Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: salam..ade ta tutorial na jadi uploader?thanks

  1. #1
    Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    99
    Post Thanks / Like

    Wink salam..ade ta tutorial na jadi uploader?thanks


  2. Thanks shuffle_017 thanked for this post
    Likes munarr, shuffle_017 liked this post
  3. #2
    Senior Member

    kuchieusei's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Pasir Gudang
    Posts
    2,912
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by nazdomdom View Post
    salam..ade ta tutorial na jadi uploader?thanks

    salam nazdomdom,em,setahu sy xde.

    buat mcm ni je,

    1-upload file yg ingin di share ke mana2 file hosting.

    2-pastikan tidak link file yg ingin di share dgn website lain kecuali link ptc dan utk rujukan.

    3-tidak meletakkan password pada file dan juga pada file hosting yg digunakan.

    4-gi ke perkongsian muat turun digital dan pilih tmpt yg betul dan buat thread baru dan letak link fail file hosting yg anda gunakan dlm thread tu,dan lau leh letak xckit byk informasi ttg fail yg di share,lau ada screeshot lagi cantik.

    5-tu je kot.

    6-utk share fail di syok xperlukan kelulusan sesiapa.

    7-lau bleh upload sendiri fail tu,jgn copy paste fail yg org lain share di tmpt lain dan buat hak milik sendiri,(cuba upload sendiri bu ikhlas)t link mati bu sibuk nak upload balik,tu lau upload balik,lau x,buat penuh thread je.
    Last edited by kuchieusei; 13-10-12 at 06:41 PM.

    All Software|Games|Manga| I Shared Already Tested/Viewed
    With Win7 Ultimate SP1 And Win8 Pro WMC.
    For any broken Link,please leave a comment.
    I will reupload upon request.


  4. Thanks munarr, shuffle_017, eg thanked for this post
    Likes shuffle_017, eg liked this post
  5. #3
    Senior Member
    stammofa's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    East Blue
    Posts
    10,998
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    2
    tutorial nak jadi uploader? bukan bahagia jadi uploader nih..

    1) kena minat nak share sesuatu benda...
    2) hati kena keras sket, terutama bila internet slow


    untuk percubaan, sila bukak satu akaun... senang cite gi bukak akaun kat mediafire...
    pastu, gi la upload software ke, mp3 ke... 3gp ke...

    tak tahu nak upload? ala, tekan je "upload"... nanti kuar la option utk browse ke fail..

  6. Thanks munarr, shuffle_017 thanked for this post
    Likes shuffle_017 liked this post
  7. #4
    Senior Member
    fideldesu's Avatar
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    (∩`-)⊃━☆゚.*・。゚.*・。゚
    Posts
    7,850
    Post Thanks / Like
    cube start ngan mende kecik2 dulu, cth cam mp3.. cuba hang upload & share lagu fav hang ke or kalau share album lagi sesuai ~


  8. Thanks munarr thanked for this post
    Likes shuffle_017 liked this post
  9. #5
    Member denasor's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Selangor
    Posts
    35
    Post Thanks / Like
    saya dh try..rupanya nk upload lg mkn masa dari nk download..huhu

  10. #6
    Senior Member


    lolly lilly's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    ♥Bandar Anggerik♥
    Posts
    3,239
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    9
    hehe~
    "Berakit-rakit ke Hulu, Berenang-renang ke Tepian;
    Bersusah-susah Dahulu, Bersenang-senang Kemudian~ "
    Last edited by lolly lilly; 21-11-12 at 04:59 PM.
    When life gives you a hundred reasons to cry,
    show life that
    you have a thousand reasons to smile.


    ▌│█║▌║▌║ ѕтк-∂єυѕ.вℓσgѕρσт.σм ║▌║▌║█│▌

  11. Likes shuffle_017, denasor liked this post
  12. #7
    Junior Member krdecade's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Penang
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    Salam.. Maaf jika tread yg saya masuk ni x tepat.. Cuma saya nk bertanya.. Ada x tutorial untuk kita buat posting di dalam forum.. Cntoh utk bg menarik posting kita.. Mcm tulisan ada warna dan posting kita nmpak lebih teratur dan menarik.. Jika ada tutorial mcm tu.. Saya minta jasa baik semua senior saya untuk memberi link atau tunjuk ajar kepada saya.. Terima kasih atas perhatian anda..

  13. Likes shuffle_017 liked this post
  14. #8
    Administrator


    z a m's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Perlis - Kuala Lumpur
    Posts
    4,091
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by krdecade View Post
    Salam.. Maaf jika tread yg saya masuk ni x tepat.. Cuma saya nk bertanya.. Ada x tutorial untuk kita buat posting di dalam forum.. Cntoh utk bg menarik posting kita.. Mcm tulisan ada warna dan posting kita nmpak lebih teratur dan menarik.. Jika ada tutorial mcm tu.. Saya minta jasa baik semua senior saya untuk memberi link atau tunjuk ajar kepada saya.. Terima kasih atas perhatian anda..
    Biasa guna microsoft word tak? haaaa...sini la paling simple...

  15. Likes shuffle_017 liked this post
  16. #9
    Senior Member pkafirdaus's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    bandar saujana putra
    Posts
    322
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by krdecade View Post
    Salam.. Maaf jika tread yg saya masuk ni x tepat.. Cuma saya nk bertanya.. Ada x tutorial untuk kita buat posting di dalam forum.. Cntoh utk bg menarik posting kita.. Mcm tulisan ada warna dan posting kita nmpak lebih teratur dan menarik.. Jika ada tutorial mcm tu.. Saya minta jasa baik semua senior saya untuk memberi link atau tunjuk ajar kepada saya.. Terima kasih atas perhatian anda..
    Bahasa jiwa bangsa,,tersusun ayat dia, thumbs up!

  17. Likes shuffle_017 liked this post
  18. #10
    Senior Member
    Are-lock-Stuck's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3,219
    Post Thanks / Like

  19. Likes fadzil_harvard, munarr, shuffle_017 liked this post
Page 1 of 2 12 LastLast

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •