Results 1 to 9 of 9

Thread: [WTS] Alat Penjimat Minyak

  1. #1
    Senior Member

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Di Pintu Gerbang Mahligai Syahdu
    Posts
    981
    Post Thanks / Like

    [WTS] Alat Penjimat Minyak

    Alat Penjimat Minyak!!!



    Sesuai untuk semua jenis kenderaan.

    Kelebihan:

    1. build in Micro Processor ^^ penghapus micro gerombang interference tidak berguna membolehkan CPU dan alat elektrik berfungsi lebih berkesan. ( TEKNOLOGI terBARU JEPUN - Teknologi ini tidak ada dalam alat berjenama 'x' atau lain )


    2. senang di pasang - hanya cucuk ke soket pemetik api rokok dan serta merta merasa penambahan kuasa kenderaan dan penjimatan minyak.

    3. multi-purpose Ignition , Audio & Voltage Stabilizer,Penstabil voltan dan sistem aliran elektrik.


    4. penjimat minyak kenderaan petrol,diesel,NGV ,CNG dan LPG

    *** berkesan pada kenderaan 4,000 c c dan kebawah ***

    Lain - lain kelebihan:

    * Enjin Senyap

    * steering ringan
    *Menambahkan Kesejukan Air-Cond
    *Melembutkan Penukaran Gear
    *Memperbaiki Sistem & Peralatan Elektronik
    *Memperbaiki dan Mantapkan Sistem Audio
    * Lampu Terang Mentol Tahan ( Polis tak tahan,JPJ tak saman )
    * Asap kurang Mesra alam ( Pegawai Alam Sekitar panggil BUY BUY)
    ( lulus senang Puspakom kerja kurang )
    *Memanjangkan Jangka Hayat Plug & Bateri
    ( sehingga 4 tahun atau lebih , body kereta dah senget bateri masih kuat )
    *Sesuai Untuk Semua Jenis Kenderaan Petrol & Diesel /NGV / Hybrid / Elektrik / Turbo / 4X4 / MPV/ SUV ......
    lori,bas ,van , motosikal pun boleh .....
    fuel injection maupun carburetor
    * Murah dan mudah dipasang !!! ( hanya cucuk di soket pemetik api rokok )
    Cucuk dan LUPAkan !!!
    * TIDAK PERLU PENJAGAAN!!!

    Harga: RM79 only!!!

    Anda boleh membuat bayaran melalui pindah CIMBClicks, ATM, Cash Deposit & pindahan melalui Interbank.

    Bank : CIMB
    No.Akaun : 06120081890520
    Atas Nama : Muhammad Alhafiz Bin Mohamad


    Selepas buat bayaran, sila isi maklumat dibawah ini dan PM ataupun SMS ataupun reply di sini:

    Nama:
    Alamat:
    No Telefon:
    Kuantiti:
    Jumlah Bayaran :
    Tarikh & Masa Pembayaran:
    Bukti bayaran:

    ******SILA SMS KE 014-2327302. SEBARANG PERTANYAAN BOLEH JUGA HUBUNGI NO. NI. SY MUNGKIN TAK AKAN DAPAT JAWAB SETIAP MASA. JADI, HARAP KALAU SAYA TAK ANGKAT KOL, SILA SMS SAYA. THANKS.

    ENJOY!!!


    Last edited by a_peace1101; 25-10-12 at 10:46 AM.
    Kelab Jutawan kini mencari ahli baru. Nak daftar jadi ahli?



  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    20
    Post Thanks / Like
    bro pm....

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    20
    Post Thanks / Like

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    10
    Post Thanks / Like
    x de no contact ke??

  5. #5
    Senior Member

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Di Pintu Gerbang Mahligai Syahdu
    Posts
    981
    Post Thanks / Like
    Sorry semua. No. fon dh di update kt atas. Thanks.
    Kelab Jutawan kini mencari ahli baru. Nak daftar jadi ahli?



  6. #6
    Senior Member

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Di Pintu Gerbang Mahligai Syahdu
    Posts
    981
    Post Thanks / Like
    Sy dh PM semua ye. Thanks.
    Kelab Jutawan kini mencari ahli baru. Nak daftar jadi ahli?



  7. #7
    Senior Member
    Beruru's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Amazon, Brazil
    Posts
    412
    Post Thanks / Like
    Pengalaman aku pakai benda nie... just for share... Benda ni bapak aku beli tapi bukan brand nie tapi brand lain.. tapi fungsinya sama cucuk je kat socket 12V... Bapak aku pakai kancil.. Sepanjang pakai kat kancil.. dari pandangan bapak aku... dia cakap takda apa perubahan pun... sama saja.. minyak pun takda savenya... last2 dia tak pakai dah... Aku pun ambik nak try... Aku pakai toyota vios..... Sepanjang aku pakai mulanya takda masalah.. tapi dlm 2 minggu aku pakai... mula terjadi masalah.... 1.Bila aku off enjin kereta radio tak off terus dia akan on dalam 30saat mcm tu.. 2.Benda nie kacau aku nya reverse sensor.. kadang2 dia jadi gila. walaupun belakang kereta aku takda apa.. sensor berbunyi rapat di belakang. Aku g antar toyota service centre.. suruh dia check tgok2 apa masalah kereta aku reverse sensor & radio tu. Last2 dia jumpa benda tu.. dia prever aku jgn pakai alat2 mcm tu takut nanti dia kacau computer box punya voltage. Kalau rosak takda warranty sbb ada ubahsuai. Lepas tu aku pun terus buang benda tu. Nasib baik setelah aku buang benda tu reverse sensor keta aku dgn radio kembali normal. So kat sini aku nak nasihat.. sesiapa yg nak pakai benda nie pikir2kan lah dahulu.. Selama aku pakai takda pun nak save minyak ke, nak air con sejuk ke.. nak apa2 tah lagi.. Air ccond kancil bapak aku pakai benda tu dok panas sama gak. last g service air cond terus sejuk.... Thinking before u buy.. How many engineer to build 1 car.. how many years to build 1 car & how could engineer mistakes to Voltage Stabilizer think possibility.. Moving Forward Toyota..

  8. Likes mr mohdfitri, fideldesu liked this post
  9. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Temerloh,Pahang
    Posts
    13
    Post Thanks / Like
    betul ckp senior Beruru tu...nie semua poyo...tayul semua...buat bazir pakai je...aku pakai kat wira bapak aku mcm dh rosak sampai meter kete bapak aku abis semua jahanam,radio trouble dll lg...so jgn beli la..itu pandangan aku lau nak cube xde hal..sendiri tangung..

  10. #9
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2022
    Posts
    7
    Post Thanks / Like

Members who have read this thread: 1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •