PDA

View Full Version : 3-Tahun kursus pengajian daripada Diploma kepada Sarjana (Master).



arunakizuya
03-08-12, 05:56 PM
Saya menawarkan Sarjana Muda Ekonomi dan Sarjana Pengurusan yang diakreditasi dan diiktiraf .
3-Tahun kursus pengajian daripada Diploma kepada Sarjana.

Kelas hanya dua kali sebulan (Sabtu dan Ahad).

Ciri-ciri unik:
Sangat Praktikal
Paling rendah di dalam Kos
Fast Track
Akses kepada Emerald E-Perpustakaan
Pensyarah power (Tiada Akademik Pensyarah-Pensyarah dari Industri)

http://2.bp.blogspot.com/-qpBZpy05-M8/UBugPK4S5TI/AAAAAAAAAWo/eRcK9Ls7se0/s1600/mmm.jpg

Untuk maklumat lanjut boleh dtg preview percuma 11 Ogos 2012 jam 11 pagi di Tingkat 19, Wisma R&D, Universiti Malaya, Jalan Pantai Baharu, 59200 KL

Hubungi la untuk maklumat lanjut. Konpem tak menyesal. Abis blaja soft skill korang konpem power dibandingkan denga IPTA biasa. Hehe

Lia 017 6066 422
Yana 013 6066 949
Emel: bena.academic [at] gmail [dot] com

sievoldz
03-08-12, 11:56 PM
mcm mna klo dr spm nk ambik diploma...ade kursus jgk x..? or part time study...?

arunakizuya
04-08-12, 10:40 AM
Of kos la ade wahai tuan hamba. Utk lepasan SPM, u boleh join diploma dan terus degree dalam masa 2 tahun (minima).

Klu free datangla untuk preview 11 Ogos 2012 ni ya

TQ

fideldesu
04-08-12, 04:11 PM
utk kursus lain xde tuan tanah ? brkaitan IT ?

arunakizuya
06-08-12, 09:15 AM
Untuk IT, xdelah wahai tuan hamba. Kite tumpu buat kursus yg berkaitan dgn bisnes dan management je sbb kursus ini adalah universal. hehe

petra
07-08-12, 01:54 PM
yg ni under uni mn yer? sori yer kurang jelas skit psl bnda ni..mksdnyer dr Diploma terus dapat master n skip Degree ar ye... sbb penah dgr klu bljar diploma smp 3 sem n result gempak leh trus bt degree kira fast track Diploma ar...

arunakizuya
07-08-12, 04:39 PM
Yg ni under Bisma Lepisi, Indonesia. Untuk Diploma in Economics, hanya ambil masa selama 8 bulan. Untuk tahun kedua, dipanggil Advanced Diploma selama 6 bulan. Utk tahun ke-3, dipanggil Bachelor in Economics (sama taraf dengan Sarjana Muda) ambil masa selama 10 bulan. Jadi kesemuanya adalah 2 tahun.

Kemudiannya, jika ingin sambung Master in Management hanya mengambil masa selama 1 tahun.

Jangkamasa kursus ini adalah minimum dan jika anda datang kelas, hantar assignment dan participate in kelas, da boleh abis dalam masa tersebut. Examinations tidak dijalankan kerana kita lebih kepada praktikal seperti debat, perbincangan, kuiz.

Klu nak tau lagi just sms ur no kitorang akan call bagi maklumat lanjut. TQ

petra
08-08-12, 09:50 AM
ok2 baru paham..thanks yer...

arunakizuya
09-08-12, 09:18 AM
no problemo sharing is caring awwwww :bodek:

dkitos
22-08-12, 08:58 AM
under universiti malaya ke...dari diploma terus ke master?bila ditawarkan nie?

arunakizuya
27-08-12, 07:37 PM
Under kolej swasta, bukan UM. Kami berkolaborasi dengan Universiti dari Indonesia dan UK

arunakizuya
27-08-12, 07:41 PM
under universiti malaya ke...dari diploma terus ke master?bila ditawarkan nie?

Yup, diploma kpd adv. diploma, then kepada degree then kpd master. sume hanya ambil masa lebih kurang 3 tahun 3 bulan. tiada exams. pengambilan bermula tahun ini. utk maklumat lanjut, sms no u kami akan hubungi tq :)

facebook
30-09-12, 12:49 AM
alamak x ada exam? macam mana ni? aku belajar berhempas pulas nak dapatkan dgree