PDA

View Full Version : Thank, Like & Dislike button :)



Fuad
22-06-12, 07:21 AM
Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia kepada warga syok.org,

Berhubung subject di atas sukacitanya ingin dimaklumkan bahawa plugin button thank, like, dislike telah berjaya disempurnakan sepenuhnya di syok.org v2..

Sehubungan dengan itu, anda sebagai pembaca, pendownload silalah hargai jasa dan penat lelah mereka yang sharing media, artikel utk kita bersama dengan menekan butang yang berkenaan di bawah posting mereka... x kena bayar pun.. support ok :)


Untuk lihat statistic thank sila rujuk image di bawah:
http://x.syok.org/%7Eimagesto/portal/t1.jpg

Button ini terdapat di setiap post user, sila rujuk image di bawah:
http://x.syok.org/%7Eimagesto/portal/t2.jpg

untuk pengetahuan anda, lebih banyak plugin2, smiley, dan lain2 akan menyusul secara perlahan2 utk project naiktaraf syok.org v2 di masa akan datang.... diharap bersabar dan relax... :)

arpishz
22-06-12, 07:26 AM
Caya la at.. :) terbaikkkk.. ;)

Fuad
22-06-12, 07:29 AM
thanks bro :cool: :)
susah jugak nk install benda ni sebab dia kena update table user sampai 640k+ users..

faizalotai
22-06-12, 07:31 AM
Tq At,,buat susah2 ja..:guling:

arpishz
22-06-12, 07:42 AM
hope ade bende bru lagi yg at akn buat.. cayookkk!!!

fbredfox
22-06-12, 08:07 AM
moga dengan ini nanti ramai warga syok yang berterima kasih...

rizal23
22-06-12, 08:14 AM
makin lama makin menarik...terbaekk boss

_KUMA
22-06-12, 08:21 AM
thanks at..pasni bley like byk2 nie mcm kt FB..;)

RuSh D
22-06-12, 08:37 AM
terbaik....makin lama makin maju syok nie..:o:o

k a y a m
22-06-12, 08:47 AM
like like like

putra_kb
22-06-12, 09:01 AM
wow....betul2 menarik dan tertarik....
teruskan usaha at..biar SYOK.ORG V2 ni menjadi yg terbaik antara yg terbaik...

Putra Z
22-06-12, 09:49 AM
ada button dislike tu...takutnyer...btw....nice improvment at:o

dzulfaqar hashim
22-06-12, 11:03 AM
ni bru gempak at :D thanks utk update ini :)

evilution
22-06-12, 11:10 AM
wooww... me like...

-Sunny-Aegyo-Queen-
22-06-12, 11:43 AM
terbaik r bro at...Syok.org cool...

AutoPost
22-06-12, 12:17 PM
banyak bnda bru fuad... heheh pape pon tq... ;)

Are-lock-Stuck
22-06-12, 02:15 PM
thanks bro fuad ....

k0taro
22-06-12, 02:27 PM
tahniah kerana berjaya instal.. bukan senang ni :D

Esther Takumi
22-06-12, 02:50 PM
Tahniah diucapkan kepada Fuad atas pencapain yang baru nih!
Keep it up!!

Faizzulfakar
22-06-12, 02:54 PM
tahniah untuk Fuad. hope dengan pembaharuan yang dibuat. dapat menarik lebih user baru di masa akan datang .keep it up

aRe_aRm
22-06-12, 02:57 PM
wah bagus˛...
sekurang2nya bleh kurangkan post˛ pendek dan spam...:cool:

fideldesu
22-06-12, 03:59 PM
cayala abg Fuad, dah mcm FB dah, kalau ade butang Spam cam kat Youtube kn lagi senang nak perangi gejala spam (cadangan je)

Esther Takumi
22-06-12, 04:11 PM
cayala abg Fuad, dah mcm FB dah, kalau ade butang Spam cam kat Youtube kn lagi senang nak perangi gejala spam (cadangan je)

Takpa, sebab Syok baru ada tempoh 30 saat lepas kita buat 1 pos..

z@ny_artsign
22-06-12, 04:34 PM
Wah dah ada benda baru la hehe, tapi button dislike tu..http://www.syok.org/portal/images/smiley/takut.gifhttp://www.syok.org/portal/images/smiley/malu.gif

By the way, congratulation to you Fuad.

mdnot30
22-06-12, 04:44 PM
sempoi gak ada benda ni... sekurang˛ kalau segan nak taip, klik ja mana˛ yang berkenan.

spyw@re
22-06-12, 04:53 PM
permintaan telah ditunaikan , khas buat anda semua :)

afdhal
22-06-12, 06:56 PM
menarik. ^^

tp nak tny, ada limit x utk thanks atau like ni? maksud aku bknnya limit utk pengethanks, tp post yg di thanks tu.

stammofa
22-06-12, 10:51 PM
lepas nih aku cuba nak guna butang DISLIKE banyak-banyak.... nak tengok sape terasa hati...

yunaqeem
22-06-12, 11:20 PM
maafkan sy..sy xbmksd nk click dislike 2..sy tkn like bnyk kali xbleh..sy tkn bnyk2 pas2 tertekan yg dislike...sy nk like sbnrnye..mintak maaf bnyyk2

wafi2510
22-06-12, 11:29 PM
maafkan sy..sy xbmksd nk click dislike 2..sy tkn like bnyk kali xbleh..sy tkn bnyk2 pas2 tertekan yg dislike...sy nk like sbnrnye..mintak maaf bnyyk2
hehe...1st time biasa la tu....

local4321
23-06-12, 02:56 AM
ape beza thanks and like bro?
[tp pape pon. mmg aku akan klik bersama2 2 bende ni...haha] - hargai OK :P

Esther Takumi
23-06-12, 03:26 AM
ape beza thanks and like bro?
[tp pape pon. mmg aku akan klik bersama2 2 bende ni...haha] - hargai OK :P

Thank tu untuk Terima Kasih jer..
Like lak untuk thread yang kita suka..

a_peace1101
23-06-12, 04:59 AM
WoW! canggih2...pasni kalu x ske bley la dislike...hehe...

wzroney
23-06-12, 09:08 AM
aik ader gak yg dislike post nih .... Guling2 Guling2

faizalotai
23-06-12, 11:54 AM
like and thanks tu membantu gak untuk naikkan reputation kita tp xla sebanyak org bg rep dkt kita..;)

Mat Snipers83
23-06-12, 08:28 PM
Thank's Bro...kerana mewujudkan SYOK.ORG nie... aku sentiasa menyokong 100% laman ini....
U all TERBAIKKKKKKKKKKKKKKKKKK di DUNIA:cool:

stammofa
23-06-12, 10:02 PM
post aku yg lepas pon ade org dislike....

faizalotai
23-06-12, 10:36 PM
post aku yg lepas pon ade org dislike....


mesti simerang ni..http://img194.imageshack.us/img194/8167/15869839.jpg:guling::guling::guling:

aminzone
23-06-12, 10:53 PM
akhirnya dapat masuk jgk..thanx t0 admin..harigato kosaimash tak :o

stammofa
23-06-12, 11:26 PM
mesti simerang ni..http://img194.imageshack.us/img194/8167/15869839.jpg:guling::guling::guling:

Bukan si meranglah... si merang takde kaitan dengan aku lagi dlm syok v2 nih...

biarlah... hal-hal picisan aje tu...

narutosamurai7
24-06-12, 01:02 AM
Button ini terdapat di setiap post user, sila rujuk image di bawah: http://x.syok.org/%7Eimagesto/portal/t2.jpg Salam, Untuk plugin yang mcm bintang tu xder jenis lain ke yer sbb macam bendera yahudi la plak huk3

afdhal
25-06-12, 12:01 AM
asal bintang 6 bucu je... yahudi. padahal bukan bendera dia pun.tp kalo ada simbol lain, aku sokong tukar simbol tu. hehe

narutosamurai7
25-06-12, 04:39 AM
sekadar pndgn sbb xsuka dgn bendera yahudi tu, klu dh tiada icon lain gunalah

MiseRy Freak
25-06-12, 06:01 AM
sekadar pndgn sbb xsuka dgn bendera yahudi tu, klu dh tiada icon lain gunalah

mcm mana dengan yang ini?

http://1.bp.blogspot.com/_Yek0ug-6dV8/Rvtw3N7vjUI/AAAAAAAAAVc/CzfNjnL_dx8/s400/Masjid+Zahir+2.jpg
-masjid ni kat alor star


bintang yg korang ckp bintang yahudi tu nama lainnya ialah star of david. star of david yg israel pakai itu adalah lambang Nabi Daud a.s . selain tu juga, byk lagi info sebenar star of david yg berkait dengan Islam antaranya :


- Ia milik Nabi Daud a.s
- Di gelar perisai Nabi Daud a.s (yang mana 'suara' Nabi Daud mampu 'memberhentikan' burung dan apa yang bergerak')
- Juga di gelar sebagai 'seal of solomon' atau 'cop mohor Nabi Sulaiman' a.s (tentang peguasaan Nabi Sulaiman yang luas)
- Terdiri dari 7 yang jadi segitiga dan di gabungkan pula dua segitiga tadi (7 angka spirtual)
- Segitiga yang mempunyai 3 bucu/titik merujuk pada tiga perkara utama yakni ISLAM, IMAN dan IHSAN yang baru bersatu, gerak seiring. Baru teguh.
- 3 perkara yang juga boleh di rujuk sebagai ALLAH, MUHAMMAD dan ADAM (yang mana di 'pesongkan' oleh falsafah Trinity Kristian dengan meletakkan sebagai Jesus anak tuhan)
- 3 perkara yang juga merujuk pada KEPALA, BADAN dan KAKI (tanpa kepala tak boleh hidup, tanpa badan tak bermanfaat dan tanpa kaki tak mampu bergerak.)
- Gabungan dua segitiga yakni 2 kalimah syahadah yang tidak boleh di pisah ceraikan.
- Ia di gelar perisai Daud dan simbol kerajaan Sulaiman, jadi ia bermaksud 'harus pertahankan 3 perkara dan 2 kalimah' seteguh mana kerajaan Sulaiman yang tak mungkin dapat di tandingi oleh mana-mana pihak.

http://i1103.photobucket.com/albums/g471/lipsofanangel7/PB242286a.jpg
gambar makam Nabi Daud a.s
*boleh di google gambarnya

aku juga ada jugak baca kat library tentang lambang˛ ni.. kebanyakannya disalah tafsir dan dipesongkan agar menjadi subjek yg membuatkan umat Islam fobia.. apa pun ini hanya pandangan aku.. apa kata korang rujuk pada ustaz, sebelum korang nak fobia dengan benda yg korang sendiri tak pasti

:)

afdhal
25-06-12, 09:49 AM
setuju dgn anda.
maksudnya kita telah di streotaip oleh mereka psl bintang 6 bucu tu. ^^

stammofa
25-06-12, 01:35 PM
kan bintang tu kan ala-ala sherif zaman koboi...

pada zaman tu, sherif kan sangat cool.....

jadi, sape ade reputation, kire cool la yek...

jangan dok pikir lebih-lebih. setakat benda gitu takkan jejas akidahnye....

k0taro
25-06-12, 01:47 PM
aku nk bintang dragon ball boleh x.. lagi cool :guling:

fideldesu
25-06-12, 10:43 PM
thx for the info Misery Freak ~

remajakacak
26-06-12, 12:08 AM
hai....warga syok..ape khabar saia org baru,salam berkenalan...

narutosamurai7
26-06-12, 02:41 AM
aku bukan nk bantai atau apa, just pandangan je. Lagipun kita semua mmg xsuka dengan yahudi. Kalau korang rasa apa yg dinyatakan tu adalah betul maka aku x halang pun, cuma yang aku sebut tu sbb mmg logo bendera yahudi terang benderang mcm tu je. minta maaf kat tuan tanah dan tuan web sebab buat kecoh

narutosamurai7
26-06-12, 02:43 AM
dan tak cakap ia menjejaskan aqidah pun

remajakacak
26-06-12, 03:08 AM
yew....aku gak nak bntang dragoon boll....:cool:

Are-lock-Stuck
26-06-12, 03:40 AM
mcm mana dengan yang ini?

http://1.bp.blogspot.com/_Yek0ug-6dV8/Rvtw3N7vjUI/AAAAAAAAAVc/CzfNjnL_dx8/s400/Masjid+Zahir+2.jpg
-masjid ni kat alor star


bintang yg korang ckp bintang yahudi tu nama lainnya ialah star of david. star of david yg israel pakai itu adalah lambang Nabi Daud a.s . selain tu juga, byk lagi info sebenar star of david yg berkait dengan Islam antaranya :


- Ia milik Nabi Daud a.s
- Di gelar perisai Nabi Daud a.s (yang mana 'suara' Nabi Daud mampu 'memberhentikan' burung dan apa yang bergerak')
- Juga di gelar sebagai 'seal of solomon' atau 'cop mohor Nabi Sulaiman' a.s (tentang peguasaan Nabi Sulaiman yang luas)
- Terdiri dari 7 yang jadi segitiga dan di gabungkan pula dua segitiga tadi (7 angka spirtual)
- Segitiga yang mempunyai 3 bucu/titik merujuk pada tiga perkara utama yakni ISLAM, IMAN dan IHSAN yang baru bersatu, gerak seiring. Baru teguh.
- 3 perkara yang juga boleh di rujuk sebagai ALLAH, MUHAMMAD dan ADAM (yang mana di 'pesongkan' oleh falsafah Trinity Kristian dengan meletakkan sebagai Jesus anak tuhan)
- 3 perkara yang juga merujuk pada KEPALA, BADAN dan KAKI (tanpa kepala tak boleh hidup, tanpa badan tak bermanfaat dan tanpa kaki tak mampu bergerak.)
- Gabungan dua segitiga yakni 2 kalimah syahadah yang tidak boleh di pisah ceraikan.
- Ia di gelar perisai Daud dan simbol kerajaan Sulaiman, jadi ia bermaksud 'harus pertahankan 3 perkara dan 2 kalimah' seteguh mana kerajaan Sulaiman yang tak mungkin dapat di tandingi oleh mana-mana pihak.

http://i1103.photobucket.com/albums/g471/lipsofanangel7/PB242286a.jpg
gambar makam Nabi Daud a.s
*boleh di google gambarnya

aku juga ada jugak baca kat library tentang lambang˛ ni.. kebanyakannya disalah tafsir dan dipesongkan agar menjadi subjek yg membuatkan umat Islam fobia.. apa pun ini hanya pandangan aku.. apa kata korang rujuk pada ustaz, sebelum korang nak fobia dengan benda yg korang sendiri tak pasti

:)

masjid zahir aloq staq..tiap2 ari aku dok lalu kot sni

MiseRy Freak
26-06-12, 03:13 PM
memangla x cakap jejaskan akidah.. tapi nak kikis fobia mereka mereka terhadap bintang tu. benda kecik je kot. tak payah nak perbesarkan.. yang terang˛ yahudi punya produk pun orang lain dok pakai. so x payah nak fobia sangat k?

Faizzulfakar
26-06-12, 03:22 PM
kalau sume bende nak di same kan dengan unsur2 yahudi. payah macam ni

ZaCk_PnG
26-06-12, 03:59 PM
nice improvements Syok.org since aku dah lama x masuk forum ni dan macam2 benda berubah.. kehkehkeh :o

stammofa
26-06-12, 09:23 PM
rilek le... tenang sudah... pandangan tak salah... dengan baca dan beri pandangan, kita dapat tahu banyak benda.

benda nih takde le kecoh.

kita sekadar berkongsi ilmu dan pendapat...

amriazmi
27-06-12, 05:18 AM
http://www.freeimagehosting.net/newuploads/3qazw.png

siyes aku xtaw tang mne ade like/thanks ni... kat mne butang nye? aku punya xde kot... :(:(

budakgemok
27-06-12, 01:01 PM
udah...pasal bintang pon nak bertekak...solex