PDA

View Full Version : (Re-post from fb) Notis pemberitahuan forum. sila rujuk



Fuad
05-06-12, 10:10 PM
From: Mohd Fuad Ishak
30 April at 06:38

(Penting utk syok.org fans~ sila kemaskini email yg valid)

Sukacita ingin dimaklumkan bahawa Syok.Org v2 akan siap tidak lama lagi, jangka masa mungkin 2minggu atau sebulan sahaja lagi, oleh itu sila update email yang betul di akaun anda sekarang, ini kerana selepas database dimigrate ke database forum yang baru anda tidak lagi dpt menggunakan password yang sama seperti sekarang.
Cara untuk login pada masa itu adalah anda perlu request new password utk dptkan pass temporary ke email bagi membolehkan anda masuk ke web.


Di bawah mungkin soalan2 yang akan anda tanya nant,
so sy jwb siap2:

1. Dekat mana nak update email tu?
- Ok, login di syok.org skrg mcm biasa, lepas tu klik link ni http://www.syok.org/portal/edit_profile.php

2. Mengapa perlu update email?
- kalau x update email anda yg betul., apabila anda request password temporary nanti x dpt la password tu, sbb email x betulkan :)

3. Adakah status donator/file donator/syok supporter hilang?
- Insyaallah tidak akan hilang.

4. Data2 forum lama akan hilang tak?
- Untuk forum baru memang tiada data yang lama, semuanya yg baru. kita perlu membina semula bagai semut bina sarangnya. Namun kami yakin dengan kelajuan web nant, ramai jer kawan2 yg hobinya sharing akan turut menyumbang. :D
Walaubagaimanapun kami masih mengekalkan web syok.org yg lama sebagai rujukan anda untuk beberapa bulan dan akan dipadam ke semuanya selepas tempoh yg ditetapkan bg meringankan bebanan server. (#ini akan diwujudkan dalam 2-3hari lg from today 5/6/2012-fuad)

5. Apa yang best di syok.org v2 nant?
- Banyak kelebihannya seperti anda mungkin boleh memiliki blog peribadi di web tersebut, boleh add friend syok.org dan mcm2 lagi..
- Capaian data di forum & kelajuan web lebih laju berbanding skrg.
- Sarat dengan kategori maklumat yang anda takkan bosan nak explore.
- Upload avatar tidak sesusah versi lama lg.

Okey itu sahaja setakat ini...

Yang Benar,
Mohd Fuad Ishak
www.syok.org (http://www.syok.org)

doktahu
06-06-12, 05:08 PM
kalu boleh wujudkan link pada yang lama kat sini pun best jugak.. sbb kalu taip syok.org dia akan direct ke version baru ni... sekadar berkongsi pendapat

jebatn9
06-06-12, 05:21 PM
wah sudah lain maaa......

Fuad
07-06-12, 06:49 AM
kalu boleh wujudkan link pada yang lama kat sini pun best jugak.. sbb kalu taip syok.org dia akan direct ke version baru ni... sekadar berkongsi pendapat

teramat sukar utk dilakukan jika ambil sana masuk sini.. jika berjaya buat pun 1day mesti akan ada conflict pd sistem baru ini.. so utk tidak mengambil risiko kita start dgn rumah baru..... :cool:

snickerz
07-06-12, 07:20 AM
terbaekkkk

gigared
07-06-12, 12:31 PM
wahhh syok.org berwajah baru....lagi cpt nk load berbanding sebelum ni...good job

eastern_noodle
07-06-12, 09:53 PM
Syok berwajah baru

azmir438
09-06-12, 11:47 PM
mmg terbaik...syok v2