PDA

View Full Version : Videography..



izzwanariff
18-10-12, 12:26 AM
Salam..
software ape paling elok utk start belajar buat videography?
mcm mne nk buat sepia effect mcm dlm video hujan-aku yg asing..
sbb sepia effect tu sgt cool..da lama da aku carik..
x jumpe2..Klu ade website2 tutorial videography yg best..
share2 la kat sini..
TERIMA KASIH semua sekali :encouragement:

hazrex
18-10-12, 02:33 AM
Waalaikummussalam...
cb ko try sony vegas pro... aku pun da lme xwat montaj gune bnde 2 ekeke...
website 2 hahaha ko rajin2 la google msti jmpe nnt... xpun youtube...
pape pun gdluck :wink-new:

audiwtf
18-10-12, 02:57 AM
Bnyk software boleh guna, Sony vegas, Adobe Premiere, Adobe After effect.....
Klau nak wat effect2 color bagai tu, bro bole guna plug-in Optical Flare.
Video Copilot (https://www.videocopilot.net/products/opticalflares/), Red Giant software (http://www.redgiantsoftware.com/) ada provide. Pandai2 ler torrent. Hehehe.

Rajin2 tgk video copilot punya website mmg ada bnyk tutorial utk blaja wat video bagai.
Lama2 explore boleh ler advance nnti.

izzwanariff
28-11-12, 11:42 PM
wahhhh....terima kasih atas respon kalian..
aku after effect tu x reti sgt nk guna..
vegas aku blh la sikit2..
tp mmg teringin gler nk bljar after effect..
tq hazrex (http://www.syok.org/new/member.php?77091-hazrex) & audiwtf (http://www.syok.org/new/member.php?450803-audiwtf)

shuffle_017
29-11-12, 02:57 AM
aku sokong ngan sony vegas...

izzwanariff
29-11-12, 08:16 PM
Bnyk software boleh guna, Sony vegas, Adobe Premiere, Adobe After effect.....
Klau nak wat effect2 color bagai tu, bro bole guna plug-in Optical Flare.
Video Copilot (https://www.videocopilot.net/products/opticalflares/), Red Giant software (http://www.redgiantsoftware.com/) ada provide. Pandai2 ler torrent. Hehehe.

Rajin2 tgk video copilot punya website mmg ada bnyk tutorial utk blaja wat video bagai.
Lama2 explore boleh ler advance nnti.

aku x tau la optical flare ngan video copilot tu ape..
aja blh?pls~~

apitz_90
30-07-13, 01:01 PM
Salam..
software ape paling elok utk start belajar buat videography?
mcm mne nk buat sepia effect mcm dlm video hujan-aku yg asing..
sbb sepia effect tu sgt cool..da lama da aku carik..
x jumpe2..Klu ade website2 tutorial videography yg best..
share2 la kat sini..
TERIMA KASIH semua sekali :encouragement:
Wa'alaikumussalam Warahmatullahi Wabarakatuh

apitz_90
30-07-13, 01:02 PM
Salam..
software ape paling elok utk start belajar buat videography?
mcm mne nk buat sepia effect mcm dlm video hujan-aku yg asing..
sbb sepia effect tu sgt cool..da lama da aku carik..
x jumpe2..Klu ade website2 tutorial videography yg best..
share2 la kat sini..
TERIMA KASIH semua sekali :encouragement:
Wa'alaikumusalam Warahmatullahi wabarakatuh

Esther Takumi
30-07-13, 08:19 PM
Taku suka guna After Effect, terpulang la pada individu yang mana dia lebih suka..

shuffle_017
31-07-13, 06:56 PM
Taku suka guna After Effect, terpulang la pada individu yang mana dia lebih suka..
pergh..otai je pakai after effect :lol: