Results 1 to 7 of 7

Thread: [nak tanya] cara nk unlock modem maxis huawei E303s-2

  1. #1
    Senior Member
    izam88's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    690
    Post Thanks / Like

    [nak tanya] cara nk unlock modem maxis huawei E303s-2

    salam...ada sesiapa x yang pandai cara nk unlock modem ni..? coz aku nak pakai dua sim, celcom ngan maxis, psal kt area rumah aku line maxis kuat and kt area tmpat aku belajar line celcom yg kuat...so, aku nk unlock modem maxis ni spy dpt register any network...

    dh try yg Universal MasterCode...xdpt...dh try guna flash code ngan unlock code, pun sma xdpt...smpai update firmware ni pun xdpt jgak...so, kalau ada pakar2 cni yg sudi tolong, tolong la aku ni ek...huhu...

  2. #2
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,151
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    serach kat syok :3 dah ada org buat tuto

  3. #3
    Senior Member
    izam88's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    690
    Post Thanks / Like
    semua yg software dorg bg xdpt nk guna...coz imei nmbr and model modem xde yg support...btw, modem ni 86 series imei...

  4. #4
    Senior Member

    shuffle_017's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Penang
    Posts
    5,151
    Post Thanks / Like
    Blog Entries
    3
    yg tu ntah ar...kena tunggu yg support punya ver la kot
    *slah thread ke x ni?aku pon konpius sebab ni hardware,ko mcm software sikit

  5. #5
    Senior Member
    izam88's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    690
    Post Thanks / Like
    xtau...masalah aku ni nk unlock hardware...so, bhgn hardware ngam la kot...

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    1
    Post Thanks / Like
    K Salam, aku baru saja unlock maxis modem E303s-2.

    Yang bengang tu bila aku beli aku konfim dulu kata si penjual modem ni open/unlock, tapi bila sampai rumah hanya maxis sim saja bolih pakai.

    Tapi aku cuba cari unlock pin. Kita bolih daftar di gsm-forum dan pergi ke http://forum.gsmhosting.com/vbb/f88/...y-here-781410/ untuk request unlock code.

    Aku rasa ianya lebih kepada software lock dan bukan hardware block. Selepas kita gunakan sortware lain seperti mobile partner software gunakan unlock code tersebut.

    Aku baru buat tadi dan maxis modem aku kini bolih pakai SIM selain dari MAXIS.

    Selamat mencuba

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    6
    Post Thanks / Like

Members who have read this thread: 1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •