View Poll Results: WiFi Booster Pilihan Anda?

Voters
15. You may not vote on this poll
  • Sinmax 800WG (36dBi)

    4 26.67%
  • Signalking 10TN - OUTDOOR (20dBi)

    8 53.33%
  • Signalking 950WN (48dBi)

    3 20.00%
  • Lain-Lain...Nyatakan pada komen...

    0 0%
Multiple Choice Poll.
Page 5 of 26 FirstFirst ... 34567 15 ... LastLast
Results 41 to 50 of 255

Thread: Wifi Booster + Tutorial (Ringkas). | DVD Tutorial Lengkap Backtrack 5 R2.

  1. #41
    Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by z a m View Post
    Ya ada disni..baru masuk kje ni...lewat skit..sangkut jem...hehehe
    Tentang Signalking sk-18tn dan 950WN tu lebih kurang saja...cuma yang 950WN ada antena boleh laras di kiri kanan....
    syoknyadownload berminat boleh deal...hehe...CD dan tutorial disediakan...
    (Sinmax 800WG 36dBi=RM110) Chipset Realtek 8187L?..model nie kalau nak hack wpa boleh ka?....
    Last edited by syoknyadownload; 15-07-12 at 12:28 PM.

  2. #42
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    300
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by syoknyadownload View Post
    (Sinmax 800WG 36dBi=RM110) Chipset Realtek 8187L?..model nie kalau nak hack wpa boleh ka?....
    boleh sajer....tpi dari segi jrk dia...mng kpda signalking....

  3. #43
    Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xeno88 View Post
    boleh sajer....tpi dari segi jrk dia...mng kpda signalking....
    tapi signalking bukan chipset RT8187 kan?..klu signalking boleh hack wpa jugak ka?..signalking xsupport kn klu nak guna BT5?..

  4. 16-07-12, 01:53 AM
    Reason
    delete

  5. #44
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    300
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by syoknyadownload View Post
    tapi signalking bukan chipset RT8187 kan?..klu signalking boleh hack wpa jugak ka?..signalking xsupport kn klu nak guna BT5?..
    hahaahah....support jer....sbb sy pengguna linux...sy pkai usb wifi dlink pown support...nikn pulak chipset ralink...
    tiada mslh la...cuma kena pndai la update driver dlm bt5 tu...akn bgi tutorial semua skli..jgn risau la...

    ada usb wifi yg leh support wep,wpa,wpa2 security encryption...ada model lama xleh nk support...
    signalking,sinmax,alfa,dlink,tplink,aztech boleh jew support dgn syart diorg leh support wep,wpa,wpa2 security encryption,...model dlink,tplink,aztech hnya sesetgh model jer yg leh support bt5,beini os,xiopan os, arezzo os...beini os,xiopan os, arezzo os niew...adalh fnction yg sama mcm bt5 tpi di permudahkn n lbh ringan n stabil...bt5 merangkumi mcm2 jnis tools ada...tpi kalo nk sng pkai yg di ats tu la...beini tu utk bljar msuk ke wep, xiopan n arezzo tu utk bljar wep n wpa/wpa2 psk...tu jer....

    nk bljr msuk dlm router org ada syrt2nya...jika org tu pndai dlm bab securekn dia punya wifi mmg ssh la nk msuk tpi mmg leh msuk tpi ambik msa la jika jnis end user n router dia tu jnis set no pin jrk dkt2...i/allah sng...hrp fhm la sesi pnjng lebar niew...hihiihi...bro zam niew pown ada gak jual sinmax...tpi dari segi jrk tu kurang la...n thn cuma ada satu antenna jer...

    p/s mcm ak lak yg bniaga...ahahah...en zam...hadiahkn satu signalking 18tn kt den yer...hihihi

  6. #45
    Administrator


    z a m's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Perlis - Kuala Lumpur
    Posts
    4,090
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xeno88 View Post
    hahaahah....support jer....sbb sy pengguna linux...sy pkai usb wifi dlink pown support...nikn pulak chipset ralink...
    tiada mslh la...cuma kena pndai la update driver dlm bt5 tu...akn bgi tutorial semua skli..jgn risau la...

    ada usb wifi yg leh support wep,wpa,wpa2 security encryption...ada model lama xleh nk support...
    signalking,sinmax,alfa,dlink,tplink,aztech boleh jew support dgn syart diorg leh support wep,wpa,wpa2 security encryption,...model dlink,tplink,aztech hnya sesetgh model jer yg leh support bt5,beini os,xiopan os, arezzo os...beini os,xiopan os, arezzo os niew...adalh fnction yg sama mcm bt5 tpi di permudahkn n lbh ringan n stabil...bt5 merangkumi mcm2 jnis tools ada...tpi kalo nk sng pkai yg di ats tu la...beini tu utk bljar msuk ke wep, xiopan n arezzo tu utk bljar wep n wpa/wpa2 psk...tu jer....

    nk bljr msuk dlm router org ada syrt2nya...jika org tu pndai dlm bab securekn dia punya wifi mmg ssh la nk msuk tpi mmg leh msuk tpi ambik msa la jika jnis end user n router dia tu jnis set no pin jrk dkt2...i/allah sng...hrp fhm la sesi pnjng lebar niew...hihiihi...bro zam niew pown ada gak jual sinmax...tpi dari segi jrk tu kurang la...n thn cuma ada satu antenna jer...

    p/s mcm ak lak yg bniaga...ahahah...en zam...hadiahkn satu signalking 18tn kt den yer...hihihi
    keh keh keh..TQ bro tolong jawapkan...
    aku bz seminggu dua ni...pindah rumah...hehehe
    betul la tu apa yg dikatakan oleh bro xeno88 tu..hehehe

  7. #46
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    300
    Post Thanks / Like
    ahhhha...menolong sesama sedara n forumer...hihihi

  8. #47
    Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by xeno88 View Post
    hahaahah....support jer....sbb sy pengguna linux...sy pkai usb wifi dlink pown support...nikn pulak chipset ralink...
    tiada mslh la...cuma kena pndai la update driver dlm bt5 tu...akn bgi tutorial semua skli..jgn risau la...

    ada usb wifi yg leh support wep,wpa,wpa2 security encryption...ada model lama xleh nk support...
    signalking,sinmax,alfa,dlink,tplink,aztech boleh jew support dgn syart diorg leh support wep,wpa,wpa2 security encryption,...model dlink,tplink,aztech hnya sesetgh model jer yg leh support bt5,beini os,xiopan os, arezzo os...beini os,xiopan os, arezzo os niew...adalh fnction yg sama mcm bt5 tpi di permudahkn n lbh ringan n stabil...bt5 merangkumi mcm2 jnis tools ada...tpi kalo nk sng pkai yg di ats tu la...beini tu utk bljar msuk ke wep, xiopan n arezzo tu utk bljar wep n wpa/wpa2 psk...tu jer....

    nk bljr msuk dlm router org ada syrt2nya...jika org tu pndai dlm bab securekn dia punya wifi mmg ssh la nk msuk tpi mmg leh msuk tpi ambik msa la jika jnis end user n router dia tu jnis set no pin jrk dkt2...i/allah sng...hrp fhm la sesi pnjng lebar niew...hihiihi...bro zam niew pown ada gak jual sinmax...tpi dari segi jrk tu kurang la...n thn cuma ada satu antenna jer...

    p/s mcm ak lak yg bniaga...ahahah...en zam...hadiahkn satu signalking 18tn kt den yer...hihihi
    hahaha...ok2 tq..dah paham...

    keh keh keh..TQ bro tolong jawapkan...
    aku bz seminggu dua ni...pindah rumah...hehehe
    betul la tu apa yg dikatakan oleh bro xeno88 tu..hehehe
    Bro zam leh x sent details account nak bankin..saya nak angkat Signalking 950WN 48dBi : RM120..

  9. #48
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    300
    Post Thanks / Like
    Quote Originally Posted by syoknyadownload View Post


    hahaha...ok2 tq..dah paham...


    Bro zam leh x sent details account nak bankin..saya nak angkat Signalking 950WN 48dBi : RM120..
    bro syoknyadownload...detail dia ada kt first page tu...dia skrg niew busy kemas umah..maklum la baru pindah...just sms jer dia...i/allah dia reply...

  10. #49
    Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    28
    Post Thanks / Like
    bro syoknyadownload...detail dia ada kt first page tu...dia skrg niew busy kemas umah..maklum la baru pindah...just sms jer dia...i/allah dia reply...
    hehe..dah setel..lusa sampai la..

  11. #50
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    300
    Post Thanks / Like




    Iklan banner anda di sini - Pakej 3 -
    Quote Originally Posted by syoknyadownload View Post
    hehe..dah setel..lusa sampai la..
    alhamdullilah....truskn usaha anda utk bljar cracking..hihhii....

Page 5 of 26 FirstFirst ... 34567 15 ... LastLast

Members who have read this thread: 37

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •